Vannak még igaz fiatalok


Néhány nappal ezelőtt történt meg velem a következő eset.

Ültem a Debreceni 30as buszon , szerencsémre már az első állomásnál felszálltam, így még volt szabad ülőhelyem.

Reggel alig múlt elt 7 óra,így egy kisebb diáksereg szállt fel megállóról megállóra. Rettentően rossz volt az időjárás,  mínusz 5-6 fok lehetett, fújt a szél , az emberek alig várták, hogy felszállhassanak, az egyébként nem túl szellős buszra. Én is örültem neki, hogy végre elindulhattam a célom felé és nem kell megfagynom plusz még ülhettem is az amúgy nem túl kellemes és hosszú úton.

Néhány megállóval később felszállt egy terhes anyuka a férjével és megpróbáltak ülőhelyet keresni. Sajnos nem sikerült nekik csupán az ajtó közelében megállni(a feleség a férjébe kapaszkodott, hogy el ne essen). A férje többször szólt hangosan, hogy itt egy terhes nő akinek jobb lenne, ha le tudna ülni. Senki sem reagált. Én nagyon távol ültem tőlük, így úgy gondoltam, hogy inkább nem szólok, hogy itt a helyem, hiszen nagyon nagy volt a tömeg a buszon ahhoz, hogy átpréseljék magukat a tömegen.

Ekkor egy valóságos csoda történt. Egyik pillanatról a másikra néhány diák mintegy mozgó sorfalat alkotva, egészen a mellettem! található ülőhelyig kísérték a leendő anyukát, mint egy védfalat képezve a tömegen keresztül.

Szóhoz sem tudok jutni, ha erre gondolok.

Eltelt néhány nap és ugyanezeket a diákokat láttam tegnap, amint egy idős néni segítségére sietnek, hogy felállítsák szegényt a földről, mert annyira igyekezhetett , hogy elérje a buszt.

Bár a buszvezető látta mi történik, mégis szegények nem érték el emiatt, lekésték a járatot.

Remélem eljut hozzájuk üzenetem, hogy rég nem láttam ilyen igaz lelkű fiatalokat.

You may also like...

1 Response

  1. Panni szerint:

    de legalább vannak ilyen emberek.. nekem már volt példa,hogy a 2-es villamoson egy idős bácsika állt és egy 17-8 éves lány állt mellette és a nagy táskája belenyomódott a bácsi oldalába.. a bácsi udvariasan megkérte,hogy menjen egy kicsit arréb vagy tegye le a táskát mert nyomja az oldalát erre még a csajszinak állt feljebb és leállt kiabálni szegény bácsival,hogy hogy merészeli.. utánna még valamit motyogott,hogy utálja az ilyen vénembereket hát a pofám leszakadt(még úgy hogy a lánytol is fiatalabb vagyok 2-3 évvel)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.