Szénanátha? Csökkentsük a gyógyszer mennyiségét természetes módszerekkel!


Természetes módszerek az allergiás tünetek csökkentésére

Mi okozza az allergiát? Egy hisztamin nevű anyag felszabadulása a vérben. A testben receptorokhoz köt‘dik a hisztamin, így fejti ki a hatást, amit‘l tüsszögünk, viszketünk, duzzadunk. Az antihisztamin versenyt fut a hisztaminnal, aki el‘bb ér oda, az köt‘dik a receptorhoz. Ha már sok a hisztamin a vérben, az antihisztamin nem tud receptorhoz kapcsolódni, így megfelel‘en kifejteni az allergiát mérsékl‘ hatást. Az antihisztamin leginkább az allergia megel‘zésére jó.

Hogyan csökkenthetjük természetes módon az allergiát okozó hisztamin mennyiségét a vérben?

Alkohol, ételek, nem mindegy, mit iszunk-eszünk!

A pezsg‘nek és a vörösbornak magas a hisztamin tartalma, tovább súlyosbítja az allergiát. Egyes ételek, mint pl. a tenger gyümölcsei, a füstölt húsok, a friss paradicsom, a mogyorófélék vagy a padlizsán is magas hisztamin tartalmúak. Ezek közvetlenül is növelik a hisztamin mennyiségét, ehhez hozzáadódik az allergiás reakcióból származó hisztamin – és állandó tartozékunk lesz a papírzsebkend‘.

Kevesebb stressz!

Miért romlik az allergia stresszes helyzetben? Stressz hatására a vérben megn‘ a hisztamin mennyisége. Ha felismerjük allergiás tüneteink és a stressz közötti kapcsolatot, tegyünk ellene! Fontos a sok alvás, ilyenkor pihen a szervezet. A testmozgás is csökkenti a stresszhormonok mennyiségét. Persze pollenallergiásoknak nem a mezei futás ajánlott.

Almaecet

Az almaecet természetes hisztamin csökkent‘!

Homeopátiás szer Histaminumból

Nagyon jól kiegészíti az antihisztamin kezelést, mert már a hisztamin felszabadulását is gátolja a vérben. ‰rdemes szezon el‘tt elkezdeni! Allergiás id‘szakban nappalra szedjük a homeopátiás Histaminumot, estére a hagyományos antihisztamint, ha szükséges.

Szerelem

A boldogság is csökkenti a stresszhormonok szintjét a vérben.

Hogyan el‘zhetjük meg természetesen a tüneteket?

Homeopátiás szer abból az anyagból, amire allergiásak vagyunk

Készül ilyen pollenekb‘l, parlagfűb‘l, jó már jóval virágzás el‘tt elkezdeni, a szervezet immunválaszát szabályozza. Tehát nem fogunk hisztériásan reagálni egy pollenre, hanem úgy kezeljük, ahogy kéne – egyszerű ártalmatlan virágporként.

Helyi méhész méze

Ha van méhész a közelben, úgy 50 kilométeres körzetben, együnk ebb‘l a mézb‘l reggel-este egy kiskanálnyit. Így a szervezetünk hozzászokik az ismer‘s pollenekhez!

Ha már itt a szezon mit tehetünk?

Gondoljuk végig, milyen különböz‘ módokon tudunk ugyanarra a pollenre reagálni. Valaki ég‘ könnyeket törölget, és sorozatban tüsszent, más levert lesz és köhécsel, nem is beszélve azokról, akik viszket‘ garatukat próbálják a nyelvükkel elérni.  A Coryzalia többféle természetes homeopátiás szerb‘l összeállított tabletta a szénanátha tüneteire. F‘leg dugulásos, és vizes náthánál hatásos. Ajánlott mellé a hisztaminból készített homeopátiás gyógyszer, mely a szervezetben lejátszódó allergiás folyamatokat csökkenti.

Pollenmentes alvás

Ha lehet, ne vigyük a polleneket magunkkal az ágyba! Lefekvés el‘tt zuhanyozzunk, és vagy öblítsük le, vagy fújjuk át hajszárítóval a hajunkat.

A KOCKÁZATOKR“L ‰S A MELL‰KHATÁSOKR“L OLVASSA EL A BETEGTÁJ‰KOZTAT“T,
VAGY K‰RDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GY“GYSZER‰SZ‰T!

–>Forrás<--

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.