Messi, Neymar vagy Ronaldo kapja az Aranylabdát


A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfői bejelentése szerint Lionel Messi, Neymar és Cristiano Ronaldo maradt versenyben az év legjobb játékosának járó FIFA-Aranylabdáért.

A FIFA és a France Football magazin október 20-án hozta nyilvánosságra annak a 23 futballistának a nevét, akik közül kikerül a győztes. A jelöltekre október 26. és november 20. között adhatták le szavazatukat a FIFA-tagállamok válogatottjainak szövetségi kapitányai, csapatkapitányai, illetve az országok delegált újságírói.

Aranylabdások 2015

Az elmúlt szezonban triplázó, azaz a spanyol bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában is győztes FC Barcelonából – Messi és Neymar személyében – két játékos is bekerült a legjobb három közé.

Az elmúlt két alkalommal Cristiano Ronaldo kapta a díjat, azt megelőzően sorozatban négyszer Messit választották a legjobbnak.

A női győztes az amerikai Carli Lloyd, a japán Mijama Aja és a német Celia Sasic közül kerül majd ki.

Az edzők között a Copa America-győztes chilei válogatott szövetségi kapitánya, Jorge Sampaoli, valamint Josep Guardiola (Bayern München) és Luis Enrique (FC Barcelona) maradt versenyben az elismerésért.

A legszebb gólért járó Puskás-díj döntős jelöltjei:
Alessandro Florenzi (olasz) – 2015. szeptember 16., AS Roma-FC Barcelona, Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés
Wendell Lira (brazil) – 2015. március 11., Atlético-GO – Goianesia, brazil Goiás állami bajnokság
Lionel Messi (argentin) – 2015. május 30., Athletic Bilbao-FC Barcelona, spanyol Király Kupa-döntő

A FIFA-gálát – ahol a győzteseket kihirdetik – január 11-én rendezik a zürichi Kongresszusi Központban.

–>Forrás<--

You may also like...