Gyömölcsös halloweeni finomságok


Most a Halloween nem csak süteményeket és csokit hoz, hanem különleges gyümölcsös halloweeni ételeket is, amiket előétel gyanánt szolgálhatunk fel vendégeinknek. Van miből válogatni és ötleteket gyűjteni, és akár tovább is lehet fejleszteni az alaprecepteket, hogy még ijesztőbbek legyenek a finomságok – mondja Teremy Alex, testsúlycsökkentő tanácsadó, a Diet Maker diéta és fogyás blog írója.

Sokan gondolják úgy, hogy gyümölcsöt nem szabadna diéta alatt enni, hiszen tele van gyümölcscukorral. Ez nem igaz, mert a gyümölcsökben nincs annyi cukor vagy kalória, amitől híznál vagy a fogyásod megállna. Emiatt tehát sokat ehetünk belőle, ha pedig így teszünk, akkor nyilván nem lesz éhség érzetünk. A gyümölcsöket mindenekelőtt rost- és víztartalmuk miatt kell fogyasztani. 

Alma fej

Vegyünk néhány almát és hámozzuk meg csíkosan, majd két kicsi csoki golyót rakjunk a szeme helyére. Érdemes megolvasztani pár kocka csokit és rácsepegtetni, hogy rajta is maradjon. Ennyi csokit megengedhetsz magadnak a diéta alatt is, de vigyázz, a maradékot nem szabad megenni!

Banán fej

Hámozd meg és vágd ketté a banánt, majd szintén kis kör alakú csoki darabokkal csinálj neki szemet és szájat.

Mandarin tök

Túl sok fantázia nem kell hozzá, de nagyon frappáns. Egyszerűen hámozd meg és tegyél a közepébe egy vékony alma darabkát.

Fogas alma

Tegyél két alma cikkelyt egymás mellé és kend meg meggy-, málna-, vagy epermártással. A fogak helyére pedig szintén pici alma darabkák kerüljenek.

Szemes szőlő

Olvassz meg fehér és étcsokit. A fehér csokit érdemes először az asztalon kicsit laposra formálni, majd rárakni a szőlő szemekre. Ezután csepegtesd rá az étcsokit.

Ördög narancs

Vágj ki egy cikkelyt a narancsból, majd ezt hámozd meg úgy, hogy egyben maradjon a héja. Vágd ketté a héját keresztbe, az egyik fele lesz a nyelve, a másik felét pedig szintén vágd ketté, amiből a füle lesz. A két füléből még vágj le egy-egy darabot, ezek lesznek a szemek. A nyelvét és a fülét próbáld meg egy fogpiszkálóval felerősíteni, hogy ne essen le.

Kiwi fej

Hámozd meg a kiwit úgy, hogy maradjon egy kis haja. Csoki darabkákkal rakd ki a szemét és a maradék héjből vágj le egy kicsit, ami a szája lesz.

Paprika tök

Ez akár lehetne a főfogás is vacsorára. Vágd le a paprika tetejét és tisztítsd meg a magjától, majd vágj neki egy éles késsel szemet és cikkcakkos szájat. Ezt utána megtöltheted bármilyen hagyományos töltelékkel és mehet a sütőbe. Főtt sóskával tálalhatod.

–>Forrás<--

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.