Ezért (is) a nagymamád főztje a legfinomabb! A 2-3 hozzávalós főzés előnyei


A valódi gasztronómiai élmény az alapanyagok ismeretével indul. Kés‘bb arra is rájövünk, hogy egy-egy fogás hozzávalóinak pusztán a kiváló min‘sége legalább annyira megbolondítja ízlel‘bimbóinkat, mint a különlegesnek tartott bonyolult ételek ízorgiája. A min‘ségben és az egyszerűségben soha nem csalódhatunk. Őseink tudták ezt, nem is bonyolították túl a recepteket – háztáji friss hozzávalókból, kevés alapanyagból f‘ztek, nem akármilyen fogásokat.

Van néhány nyomós érvünk az egyszerűség mellett, melyek egy életre eloszlatják még a konyhatündér-mítosz bűvöletében szorongók összes félelmét is. Végül is, az étel nem csak a test, hanem a lélek tápláléka is, érdemes örömmel készítenünk hát, amit megeszünk!

Jobban meg‘rizhetjük az alapanyagok karakterét

Húsokra, zöldségekre, de gyümölcsökre is igaz, hogy els‘sorban az alap-hozzávaló ízéért döntünk egy fogás mellett. Szeretnénk minél többet kihozni bel‘le, ezért csak segítenünk kell az alapíznek érvényesülni, nem szabad elnyomnunk hasonlóan karakteres hozzávalókkal. Ezt f‘ként a fűszerezéssel és a helyes arányok megtalálásával érhetjük el és biztosra megyünk, ha fűszerb‘l sem használunk háromnál többet. Ez a krumplipaprikástól a lazacstake-ig a legtöbb fogásra igaz.

Tehermentesített emészt‘rendszer

A legtöbb diétával és egészséges táplálkozással foglalkozó irányzat elismeri, hogy a szervezet öntisztító mechanizmusait els‘sorban kiegyensúlyozott táplálkozással tarthatjuk fenn. Emészt‘rendszerünk sokkal érzékenyebb, semhogy nehéz, bonyolult, túl fűszeres, túl zsíros és egyáltalán túl sokféle hozzávalót könnyedén fel tudna dolgozni. A bonyolult ételekt‘l lelassul az anyagcsere, kiválasztási nehézségeket okoznak és sokáig a kajakóma „mámorában” teng‘dhetünk t‘lük.

Kevesebb esélyünk van elrontani egy fogást

Egy hangulatos baráti vacsorához vagy vacsora-randihoz nem kell mindjárt boeuf bourgignion-nal kezdeni ahhoz, hogy elkápráztassuk meghívottjainkat. Válasszunk ki 2, maximum 3 hozzávalót és a lehet‘ legegyszerűbb formában készítsük el! Biztosan sikerünk lesz, ráadásul önbizalmunk is további konyhai kalandokra sarkall majd. Mérget vehetünk rá, hogy barátaink vagy szerelmünk értünk jön el és nem a kétes kimenetelű f‘ztünk miatt fogadta el a meghívást.

–>Forrás<--

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.