Dekoratív, gyógyít, energiát ad – Ez a mandala!


Hogyan hat rád a mandala?

A mandala elnevezése az ősi Indiába nyúlik vissza – körcikket, korongot jelent, de egyes elgondolások szerint az ‘elme’ (manas) szóhoz van köze. Indiában és Tibetben a mai napig bevett gyakorlat mandalák segítségével meditálni, pallérozni az elmét, melynek célja a végső állomásra való eljutás, ahol az elme elcsendesedik, kikapcsol, és eggyé olvad az énnel.

A mandalák a csakrákkal is kapcsolatban állnak. Az embernek 7 fő csakrája van, amelyek úgy működnek, mint egy energiaelosztó központ. Úgy képzeld el, mintha ezek örvénylő, forgó kerekek volnának, eljuttatva és transzformálva az életerőt és energiát oda, ahol szükséged van rá. A csakrákat erősítheted, tisztíthatod gyönyörű mandalák segítségével, aminek köszönthetően feltöltődsz és több energiád lesz a mindennapokra.

Ha nem akarsz mélyen elmerülni a mágikus körök spirituális hátterében, akkor is élvezheted az általuk kibocsátott energiarezgéseket, amelyek jótékonyan hatnak rád és a környezetedre. Ismerd meg alapvető jellemzőiket, válaszd ki a megfelelőt, akaszd ki a lakás egy méltó pontjára, de akár hűtőmágnesként is feldobhatod vele a konyhát! Mérettől, ártól függetlenül a mandalák segítenek abban, hogy a kitűzött célod elérése érdekében rendezhesd lelki energiáidat – nem is csoda, hiszen valójában a lélek geometriáját, a dolgok ideális rendjét szimbolizálják. A mandalák sajátos rendje mélyen hat a tudatra és szellemre. Teremts csendességet magad körül, gyújts gyertyákat, tegyél be meditációs zenét vagy egy olyan könnyed dalt, ami ellazít, kikapcsol. Akár csak néhány percre is merülj el a mandalád középpontjában, lélegezz nyugodtan, mélyeket. Ebben a könnyed meditatív állapotban sokkal nagyobb eredményeket érhetsz el, de már a környezetben való puszta jelenléte is áldásos.

Válaszd ki a számodra megfelelőt!

Jó, ha tudod a mandalák tekintetében, hogy ahány szín, annyiféle hatás. A mandalád legyen tudatosan választott attól függően, hogy mit erősítenél magadban. A kék a torokcsakra színe, vagyis a szóbeli önkifejezéssel, őszinteséggel áll kapcsolatban. Lelki megnyugvást hoz, harmonizál, ellazít, és segít, hogy kiállj magadért, szétoszlatva félelmeidet. A zöld szín a szívcsakrádat erősíti. Hozzájárul új kapcsolatok kialakításához, és táplálja a mások iránti bizalmat. A narancssárga vitalizál, harmonizálja a libidót, vonzóbbá tesz. Az isteni szeretet és bölcsesség színe. Ha érzelmeid blokkolva vannak, válassz ezüst mandalát, hogy újra nyiss a világ felé.

A mandala mágikus terét kiadó formák is jelképesek. A spirál a lélek egészségének szimbóluma, a virágformával érzelmi világodat erősítheted. Ha még kerül a szerelem, de bevonzanád, szerezz olyat, amiben megjelenik a rózsaminta.

Ha a bőség zavarában nem tudod, milyen mandalát válassz, bízz a megérzésedre, biztosan nem csal! Amelyik megszólít, az a tiéd. Ha magad készítenéd, de nem ismered a mandalafestés csínját-bínját, egynapos tanfolyamokon csodás képeket kreálhatsz magadnak. Utána akármikor rápillantasz a mandaládra, megerősítést kapsz saját belső csodádról, amelyet kivetítettél az alkotásodra, és ezzel önértékelésed, önbecsülésed erősödik.

–>Forrás<--

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.