A legjobb cukormentes desszertek mindössze 4 hozzávalóból


Fogyókúra, inzulinrezisztencia, cukorbetegség miatt sokaknak le kell mondaniuk  az édességekről.  Az üzletekben általában kilométereken át csábítanak a különböző édességek a polcokon, míg a diabetikus finomságokat nagyítóval kell keresgélni. Ráadásul, ha igazán finom desszertre vágyunk és magunknak szeretnénk elkészíteni a cukormentes finomságot, az gyakran annyi hozzávalóból áll, hogy a recept láttán elmegy a kedvünk ez egésztől. Ezért gyűjtöttünk most össze négy olyan csodás sütemény, amihez mindössze  4 dologra lesz szükséged és a végén lelkiismeret furdalás nélkül nassolhatsz!

Ez a recept nem csak azért fantasztikus, mert egy elképesztően finom sütemény készíthető belőle. A gyümölcsök variálásával mindig más ízű desszert lehet a végeredmény, ráadásul nem tartalmaz cukrot, tojást és tejterméket sem.

Igazán nagyot üt, s a hozzávalóknak köszönhetően hetekig eláll.

Hozzávalók:

1 kg szárított gyümölcs

2 bögre kb fél liter barack tea

1 kanál fahéj

350 gramm liszt

A szárított gyümölcsöt és a gyümölcsteát egy nagy tálban összekeverjük és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap 125 fokra előmelegítjük a sütőt, majd sütőpapírral kibéleljük a 20 cm átmérőjű tortaformát. A gyümölcsös masszába belekeverjük a lisztet, legjobb, ha nem csak úgy beleöntjük, hanem fokozatosan keverve szitáljuk a lisztet. A tésztát belekanalazzuk a formába és 2 és fél órán át sütjük. Azért ilyen hosszú a sütési idő, mert a hőfok alacsony, így a gyümölcs természetes cukortartalma nem ég meg, nem lesz keserű a sütemény. Ha kihűlt felvághatjuk. Alufóliába csavarva vagy légmentesen záródó tobozban 3-4 hét múlva is fogyasztható.

–>Forrás<--

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.